Σχετικά με εμάς

Γνωριμία με το Παράθυρο

 

Το Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού είναι διμηνιαίο εκπαιδευτικό περιοδικό που πρωτοκυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1999. Έκτοτε και πολλά χρόνια μετά αριθμεί χιλιάδες συνδρομητές κυρίως σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ παράλληλα διανέμεται σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία σε Αττική & Επαρχία εξυπηρετώντας τους αναγνώστες μας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Στόχος του παιδαγωγικού περιοδικού Παράθυρο είναι η καλλιέργεια των γνώσεων, δεξιοτήτων, συμπεριφορών και αξιών ενός παιδιού. Ως προς την επίτευξη αυτού του σκοπού η συγγραφική ομάδα που απαρτίζει το Παράθυρο δραστηριοποιείται στην κατάλληλη θεματολογία, άκρως επιμορφωτικού χαρακτήρα με περιεχόμενο όπως: Μουσειακή Αγωγή, Μουσικοκινητική, Θέατρο, Λαογραφία, Παραμύθι, Περιβαλλοντική Αγωγή, Ειδική Αγωγή, Ψυχολογία και Δραματοποίηση. Στο περιοδικό περιλαμβάνονται πρωτότυπες Εποχιακές Κατασκευές με αναλυτική περιγραφή των βημάτων και πατρόν για το ξεπατίκωμα  & μουσικό CD με αφήγηση παραμυθιού, τραγούδια και γέφυρες για τις θεατρικές παραστάσεις.

 

Το περιοδικό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν δημιουργικά με τα παιδιά τους. Είναι κατάλληλο για ηλικίες από 3 - 9 ετών.

 

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν πέντε περιοδικά που αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριος-Οκτώβριος, Νοέμβριος-Δεκέμβριος, Ιανουάριος-Φεβρουάριος και έπειτα γίνεται τριμηνιαίο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος, Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος.