ΠΑΙΖΩ & ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΗ (+ CD)

-10% ΠΑΙΖΩ & ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΗ (+ CD)
: 867 Κωδικός Προϊόντος: 9789605081492
Isbn 9789605081492
Διαθεσιμότητα: Σε Απόθεμα
21,20€ 19,08€ Χωρίς ΦΠΑ: 18,00€
Ποσότητα: Καλάθι

Ο χαρακτήρας του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος (ΜΠ), τόσο στο τρέχον Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (ΔΕΠΠΣ) και στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΑΠΣ) όσο και στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) το 2011, είναι διαθεματικός, μαθητοκεντρικός και συνδυαστικός. Αυτό είναι εμφανές και στα περιεχόμενα, αφού περιλαμβάνει ενότητες και από τις λεγόμενες φυσικές επιστήμες (π.χ. φυσική, γεωγραφία, βιολογία) και από τις κοινωνικές (π.χ. κοινωνιολογία, οικονομία, λαογραφία, πολιτικές επιστήμες), αλλά και στις προτεινόμενες διδακτικές και μαθησιακές προσεγγίσεις (π.χ. ομάδες εργασίας, σχέδια εργασίας, επισκέψεις πεδίου, κ.α.).

Το πόνημα που κρατάτε στα χέρια σας περιλαμβάνει μια πλουσιότατη πηγή προτεινόμενων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, οι οποίες καλύπτουν όλες τις ενότητες του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και των τεσσάρων τάξεων του Δημοτικού. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας του. Να υπάρχει, δηλαδή, τουλάχιστον μία τέτοια δραστηριότητα ή παιχνίδι για κάθε ενότητα των βιβλίων της ΜΠ. Ο στόχος αυτός επετεύχθη όχι μόνο αριθμητικά, αφού στις σελίδες που ακολουθούν περιγράφονται 88 τέτοιες δραστηριότητες, αλλά, το κυριότερο ποιοτικά, αφού οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια αυτά όχι μόνο συνδέονται άμεσα και σε βάθος με τους στόχους και τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα των αντίστοιχων ενοτήτων, αλλά συνεισφέρουν και στην ουσιαστική επίτευξη τους.
Δεν απομένει παρά η εισαγωγή και χρησιμοποίησή τους στην καθημερινή σχολική ζωή, στην τάξη και στην αυλή του σχολείου ή όπου «αλλού κρίνεται δόκιμο». Και αυτό δεν είναι στα χέρια κανενός άλλου παρά μόνο του απλού εκπαιδευτικού της πράξης. 

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τέσσερα κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε μία από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και περιέχει παιχνίδια και δραστηριότητες, που έχουν ως στόχο την εμπέδωση ενός κεφαλαίου ή μιας ενότητας του βιβλίου της Μελέτης Περιβάλλοντος της συγκεκριμένης τάξης. 
Κάθε δραστηριότητα ακολουθεί το σχολικό εγχειρίδιο της αντίστοιχης τάξης και ο ρόλος της είναι συμπληρωματικός. Έτσι, οι μαθητές της Α', Β', Γ' και Δ' τάξης του Δημοτικού παίζουν και μαθαίνουν για τον χρόνο, τον χώρο, το άτομο και τις ανάγκες του, τον τόπο μας, τα φυτά και ζώα του τόπου μας, τις μεταφορές, τον πολιτισμό, την Ελλάδα, επαγγέλματα και προϊόντα του τόπου μας κ.α. 
Συνολικά, έχουν καταγραφεί 88 παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, τουλάχιστον μία για κάθε ενότητα του μαθήματος από την Α' τάξη έως την Δ' τάξη του Δημοτικού, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε στην εισαγωγή είτε στην αξιολόγηση της νέας γνώσης.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD. Έτσι, το περιεχόμενό και τα φύλλα εργασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο εύκολα και να είναι πιο ζωντανά για τον εκπαιδευτικό και τον μαθητή.

Λεπτομέρειες
ISBN 978-960-508-149-2
Εκδότης Ίων
Συγγραφέας Κλειώ Σέμογλου, Βασιλική Τζάνη
Έτος Κυκλοφορίας 2015
Σελίδες 464
Διαστάσεις 21x29
Ο ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -20%
Αυτό το βιβλίο προορίζεται για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους σπουδαστές ..
15,90€ 12,70€
Χωρίς ΦΠΑ: 11,98€

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ -20%
Το βιβλίο «Πρακτικές Διδασκαλίας για τη Διαπολιτισμική αγωγή με τη Χρήση Νέων Μέσων» απε..
16,95€ 13,55€
Χωρίς ΦΠΑ: 12,78€

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ -30%
Το παιχνίδι αποτελεί αναμφίβολα μια δημιουργική δραστηριότητα των παιδιών που τα τέρπει, τα ψυχαγωγε..
10,00€ 7,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 6,60€

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ -20%
Σε ένα θεατρικό εργαστήρι, στο σχολείο, σε μια μικρή θεατρική ομάδα, σε έναν σύλλογο… το θεατ..
11,65€ 9,30€
Χωρίς ΦΠΑ: 8,77€

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ -20%
Στο βιβλίο παρουσιάζεται το σύνολο των κλασικών και νεότερων θεωριών και ερευνών μέσα από ιστορίες κ..
100,70€ 80,55€
Χωρίς ΦΠΑ: 75,99€

ΠΑΙΖΩ & ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΗ (+ CD) -10%
Ο χαρακτήρας του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος (ΜΠ), τόσο στο τρέχον Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσι..
21,20€ 19,08€
Χωρίς ΦΠΑ: 18,00€