Όροι και Προϋποθέσεις

Όροι χρήσης

 

Η παρούσα Σύμβαση καλύπτει αποκλειστικά κάθε πώληση προϊόντων που γίνεται μέσω του παρόντος Ηλεκτρονικού Καταστήματος που φιλοξενείται στον ιστοτόπο www.orion-pub.gr. Οποιεσδήποτε τυχόν αποκλίσεις από αυτήν την Σύμβαση πρέπει να επιβεβαιώνονται από την ΖΑΓΟΡΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ – ΑΓΙΣ (Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ) εγγράφως. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία απαγορεύεται ρητώς. Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση εκ μέρους σας οποιουδήποτε μέρους ή του συνόλου αυτού του Δικτυακού Τόπου ισοδυναμεί με πλήρη αποδοχή εκ μέρους σας των γενικών κανόνων του, όπως αυτοί περιγράφονται αναλυτικά στους Όρους Χρήσης του.
Κάθε αποστολή παραγγελίας σας συνεπάγεται αποδοχή εκ μέρους σας της παρούσας Σύμβασης και όλων των όρων αυτής.

 

Οι Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, οι οποίες εδρεύουν στην Αθήνα, Μαυρομιχάλη 5, Τ.Κ 106 79, τηλ. 210 3610704, 210 3601365-66, ΑΦΜ 125028956, ΔΟΥ Α΄ΑΘΗΝΩΝ δεσμεύονται να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών του δικτυακού τόπου www.orion-pub.gr και να τηρούν τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, όπως τον Ν.2472/1997 «περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», όπως εκάστοτε ισχύει. Για το λόγο αυτό στο δικτυακό αυτό τόπο δεν συγκεντρώνονται πληροφορίες που αφορούν προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών παρά μόνο, εάν τις παρέχουν οι ίδιοι οικειοθελώς. Δεν απαιτείται η χορήγηση στοιχείων που συνιστούν προσωπικά δεδομένα για την απλή πλοήγηση στο www.orion-pub.gr

 

Τιμές και Όροι Πληρωμής

 

Τα προϊόντα, οι τιμές, οι όροι αποστολής και οι όροι πληρωμής είναι αυτά που αναγράφονται στην Επιβεβαίωση της Παραγγελίας σας. Η πληρωμή πραγματοποιείται είτε κατά την παράδοση των προϊόντων με αντικαταβολή, είτε πριν την αποστολή τους με κατάθεση ή μεταφορά σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εκδόσεων ΩΡΙΩΝ που αναγράφονται στην Επιβεβαίωση της Παραγγελίας σας. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε αν το παραστατικό που θα εκδοθεί θα είναι απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο πώλησης. Τιμολόγιο εκδίδεται σε εταιρίες και ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον ζητηθεί και αφού συμπληρώσουν κατά την παραγγελία τους τα εξής στοιχεία: Επωνυμία εταιρίας, Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., Διεύθυνση Έδρας και Επάγγελμα.

 

Επιστροφη προιοντων

 

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς να υποχρεούστε να μας ανακοινώσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας 14 εργασίμων ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλ. να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο. Για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας, την κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, λάθος είδος κλπ). Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε το προϊόν που έχετε αγοράσει, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε με 2 τρόπους:

 

1) Παραδίδοντας το/τα στην αρχική κατάσταση και συσκευασία στο βιβλιοπωλείο Παράθυρο, των Εκδόσεων ΩΡΙΩΝ (Δ/νση: Μαυρομιχάλη 5, 10679, Αθήνα, Τηλ.: 210 3601365 προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς!

 

2) Αποστέλλοντας το/τα με δικά σας μεταφορικά έξοδα, στην αρχική του κατάσταση και συσκευασία, εσωκλείνοντας την απόδειξη αγοράς στη ίδια διέυθυνση.

 

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων και αναλόγως αφενός με τον τρόπο που επιλέξατε να πληρώσετε την παραγγελία σας και αφετέρου τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή τους, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί εντός 5 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα. 

 

Παράδοση Προιόντων

 

Τα προϊόντα μπορούν να σας αποσταλούν οπουδήποτε εντός της Ελληνικής Επικράτειας, εφόσον δεν συντρέχει συγκεκριμένος λόγος αδυναμίας. Τα προϊόντα θα σας αποσταλούν στον τόπο που μας έχετε υποδείξει κατά την καταχώρηση της ηλεκτρονικής παραγγελίας σας μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή μέσω ιδιωτικής εταιρείας courier.

 

Το κόστος αποστολής διαμορφώνεται από την υπηρεσία που θα διενεργεί την αποστολή και εξαρτάται από το βάρος των προϊόντων και τον τόπο παράδοσης, όπως αυτός προσδιορίζεται στην Επιβεβαίωση Παραγγελίας. Το κόστος παράδοσης θα σας γνωστοποιείται από τις Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ τηλεφωνικά και θα έχετε δικαίωμα κατά την επικοινωνία να αρνηθείτε την αποστολή των προϊόντων.

 

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τον τόπο παράδοσης και την διαθεσιμότητα των προϊόντων. Οι Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, υπό την επιφύλαξη καταστάσεων ανωτέρας βίας, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σας αποστείλει τα προϊόντα το συντομότερο δυνατόν. Η κυριότητα στο προϊόν μεταβιβάζεται μετά την πλήρη εξόφληση ενώ ο κίνδυνος μετατίθεται κατά την παράδοση.

 

Εγγύηση Προιόντων

 

Οι Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ δεν παρέχουν καμία εγγύηση ούτε για την ποιότητα, ούτε για καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό, ούτε εγγυούνται την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών των προϊόντων αυτών. Τέτοιες εγγυήσεις παρέχονται, εφόσον παρέχονται, μόνο από τους κατασκευαστές και οφείλετε να ενημερώνεστε σχετικά από την συσκευασία του προϊόντος. Οποιαδήποτε τηλεφωνική ενημέρωση τυχόν γίνει από εκπρόσωπο των Εκδόσεων ΩΡΙΩΝ σχετικά με εγγυήσεις κατασκευαστών γίνεται απλά και μόνο προς διευκόλυνσή σας και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εγγύηση των Εκδόσεων ΩΡΙΩΝ.

 

Ωστόσο, οι Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ χωρίς να παρέχουν οποιαδήποτε εγγύηση, και μόνο ως προς την διευκόλυνση των πελατών τους ενδέχεται να αντικαταστήσουν ορισμένα ελαττωματικά προϊόντα, εφόσον υπάρχει απόθεμα στις αποθήκες τους ή διαφορετικά, να μεσολαβήσουν με τον κατασκευαστή για αποστολή νέου προϊόντος.

 

Συλλογή, Ακρίβεια και Επικαιρότητα πληροφοριών Ιστότοπου

 

Διαχειριστές των πληροφοριών που εμφανίζονται στο δικτυακό τόπο www.orion-pub.gr είναι οι Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ. Οι Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, χωρίς να εγγυώνται και, συνεπώς, να ευθύνονται, καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου του δικτυακού τόπου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, πληρότητα και διαθεσιμότητα. Παρά τις προσπάθειες, είναι πιθανή η ύπαρξη κάποιων ανακριβειών. Οι Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ δεν εγγυώνται την καταλληλότητα των πληροφοριών, προτάσεων και συμβουλών που παρέχονται στο δικτυακό τόπο www.orion-pub.gr και αποποιούνται ρητώς οποιασδήποτε ευθύνης για τις πληροφορίες, προτάσεις ή συμβουλές αυτές. Ειδικότερα, δε φέρουν οποιασδήποτε φύσης ευθύνη εάν οι παρεχόμενες στο δικτυακό αυτό τόπο πληροφορίες ή οι προτάσεις/απόψεις κτλ. τρίτων προσώπων που εμφανίζονται στο δικτυακό τόπο δεν είναι ακριβείς, πλήρεις ή επίκαιρες ή αν παραβιάζουν οποιαδήποτε δικαιώματα τρίτων. Διευκρινίζεται ότι οι συμβουλές, προτάσεις κτλ. τρίτων προσώπων που φιλοξενούνται στο δικτυακό τόπο αποτελούν προσωπικές απόψεις των προσώπων αυτών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι οι προτάσεις αυτές υιοθετούνται από ή εκφράζουν τον παρόντα δικτυακό τόπο και τις Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ. Η χρήση του www.orion-pub.gr και, ειδικότερα, η χρήση των πληροφοριών/προτάσεων που περιλαμβάνονται στο δικτυακό αυτό τόπο γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη των επισκεπτών/χρηστών, οι οποίοι αποδέχονται ότι οι πληροφορίες προσφέρονται ως έχουν ΧΩΡΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΓΥΗΣΗ. 

 

Οι Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιούν οποτεδήποτε το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου www.orion-pub.gr και να διακόψουν το σύνολο ή μέρος αυτού χωρίς προειδοποίηση κατά την απόλυτη διακριτική τους ευχέρεια.


Συνδρομητικές υπηρεσίες

 

Για την εγγραφή του επισκέπτη/χρήστη ως συνδρομητή σε ορισμένες υπηρεσίες των Εκδόσεων ΩΡΙΩΝ (π.χ. περιοδικό Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού) ζητούνται τα εξής στοιχεία: α) ονοματεπώνυμο φυσικού προσώπου/επωνυμία νομικού προσώπου, β) διεύθυνση φυσικού/νομικού προσώπου, γ) ταχυδρομικός κώδικας, δ) αριθμός τηλεφώνου (σταθερού και κινητού), ε) e-mail, στ) αριθμός fax, ζ) ΑΦΜ, η) ΔΟΥ, θ) πόλη και ι) χώρα.

 

Τα ανωτέρω στοιχεία απαιτούνται και για την έκδοση των σχετικών παραστατικών (φορολογικά παραστατικά) και διατηρούνται στο οικονομικό αρχείο της Επιχείρησης.

 

Οι Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα στοιχεία αυτά για να προβαίνουν, με κάθε τρόπο και μέσο, σε προτάσεις νέων συνδρομητικών υπηρεσιών προς το συνδρομητή ή για άλλους οικονομικούς, εμπορικούς ή ενημερωτικούς σκοπούς, εκτός κι αν ο τελευταίος δηλώσει ρητώς ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

 

Τα ανωτέρω στοιχεία δεν θα γνωστοποιηθούν σε καμία περίπτωση σε τρίτους (φυσικά και νομικά πρόσωπα).

 

Ενημερωτικά δελτία (Newsletters)

 

Για την εγγραφή του επισκέπτη/χρήστη στις λίστες παραληπτών (mailing lists) των ενημερωτικών δελτίων (newsletters) των Εκδόσεων ΩΡΙΩΝ ζητούνται τα εξής στοιχεία: α) ονοματεπώνυμο φυσικού προσώπου/επωνυμία νομικού προσώπου, β) διεύθυνση φυσικού/νομικού προσώπου, γ) ταχυδρομικός κώδικας, δ) e-mail, ε) αριθμός fax, στ) αριθμός τηλεφώνου (σταθερού και κινητού), ζ) πόλη, η) χώρα. Η Επιχείρηση μπορεί να διατηρεί αρχείο με τα παραπάνω στοιχεία των παραληπτών για την αποστολή και άλλων μηνυμάτων ενημερωτικού, εμπορικού ή οικονομικού χαρακτήρα πέρα από τα ενημερωτικά δελτία (newsletters), εκτός κι αν ο παραλήπτης δηλώσει ρητώς ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.